More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά για την Κάμαλα Χάρις

    Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά για την Κάμαλα Χάρις

    Η απόσυρση της υποψηφιότητας του νυν προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου άνοιξε τον δρόμο για τη διαδοχή του χρίσματος και αυτό ελήφθη από την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία για τους Δημοκρατικούς από το μέχρι πρότινος φαβορί Ντόναλντ Τραμπ.

    Κάπου εκεί είδαν μια ιστορική καμπή οι δημιουργοί Raakhee Mirchandani και Supriya Kelka, οι οποίοι είχαν σκεφτεί από καιρό να γράψουν ένα βιβλίο για την Κάμαλα και μάλλον αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η Κάμαλα σήκωσε το χέρι της, είναι ο τίτλος του εικονογραφημένου βιβλίου τους και μια γυναίκα διεκδικεί εκ νέου, μετά τη Χίλαρι Κλίντον την προεδρία των Η.Π.Α., που θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

    Η βραβευμένη εικονογράφος και συγγραφέας Supriya Kelkar έχει τιμηθεί από το Κογκρέσο του Μίσιγκαν για τη συνεισφορά της στην παιδική λογοτεχνία και εικονογράφησε με πάθος την ιστορία αφού ο χρόνος που της δόθηκε ήταν ελάχιστος. Η Kelkar χρησιμοποίησε την τέχνη του κολάζ που βασίζεται στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, καθώς και σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο λωτού, καθώς το Κάμαλα στα σανσκριτικά σημαίνει λωτός.

    Η κόρη μεταναστών στο Νιου Τζέρσεϊ, Raakhee Mirchandani, φίλη με την Kelkar, είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ακτιβίστρια και μαμά. Υπήρξε αρθρογράφος για τη New York Post, διευθύνουσα συντάκτρια στη New York Daily News και συνεργάτης συντάκτης στην Boston Herald. Ζει στο Hoboken, N.J., με τον σύζυγό της και την κόρη της.

    Το βιβλίο έκανε αγώνα δρόμου και όπως φαίνεται θα καταφέρει να κυκλοφορήσει πριν τις εκλογές αφού αυτό ήταν η επιθυμία δημιουργών και εκδοτών.

    Το βιβλίο ακολουθεί την νυν αντιπρόεδρο και ενδεχόμενη πρόεδρο των ΗΠΑ από την παιδική της ηλικία έως την ιστορική της υποψηφιότητα για πρόεδρος. Από τότε που ήταν παιδί που υπερασπιζόταν τους συμμαθητές της από τους νταήδες της τάξης, η Κάμαλα Χάρις σηκώνει το χέρι της. Σήκωσε το χέρι της για να συνηγορήσει στη γειτονιά της, στην πανεπιστημιούπολη της, στο δικαστήριο και στο Κογκρέσο. Στη συνέχεια, το 2021, η Καμάλα Χάρις σήκωσε το χέρι της και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη Μαύρη Αμερικανίδα και η πρώτη Νοτιοασιάτισσα Αμερικανίδα αντιπρόεδρος στην ιστορία του έθνους.

    Το βιβλίο επιχειρεί να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα προς τα παιδιά ότι μπορούν να βρουν τη φωνή τους και το θάρρος να σηκώσουν το χέρι τους για να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular