More
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    patakis_mikros Nikolas banner_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    patakis_mikros Nikolas banner_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    patakis_mikros Nikolas banner_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 405x150
    patakis_mikros Nikolas banner_405x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο"Είμαστε πιο δυνατοί από τη λογοκρισία": νέο πρόγραμμα κόντρα στις απαγορεύσεις

    “Είμαστε πιο δυνατοί από τη λογοκρισία”: νέο πρόγραμμα κόντρα στις απαγορεύσεις

    Η Ένωση Ανεξάρτητων Εκδοτών Βιβλίων (Independent Book Publishers Association) και το EveryLibrary Institute συνεργάστηκαν για ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα για την παροχή βιβλίων σε μικρούς αναγνώστες και την αντιμετώπιση της λογοκρισίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα We Are Stronger Than Censorship (Είμαστε πιο δυνατοί από τη λογοκρισία) που δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής περιεχομένου της IBPA, Lee Wind και τον συνεργάτη της EveryLibrary, Tasslyn Magnusson.

    Το πρόγραμμα συγκεντρώνει κεφάλαια, συνεργάτες και βιβλία και θα ξεκινήσει δημόσια στις 9 Σεπτεμβρίου, ενόψει της Εβδομάδας Απαγορευμένων Βιβλίων στις 22–28 Σεπτεμβρίου. Το We Are Stronger Than Censorship αποτελεί μια σοβαρή πρωτοβουλία που θα απαντήσει στις προσπάθειες απαγόρευσης και λογοκρισία που πυκνώνουν σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και εκτός αυτής.

    Έτσι, για κάθε βιβλίο που θα απαγορεύεται ή θα αμφισβητείται από την 1η έως την 30η Σεπτεμβρίου 2024, το πρόγραμμα We Are Stronger Than Censorship θα αγοράζει με τα κεφάλαια που θα έχει συγκεντρώσει δύο ή περισσότερα βιβλία από ανεξάρτητους εκδότες και θα τα δωρίζει σε οργανισμούς ελεύθερης ανάγνωσης.

    Η εκτίμηση του προγράμματος κάνει λόγο για περίπου 830 απαγορεύσεις τον μήνα σε διάφορες πολιτείες της χώρας, ως εκ τούτου το We Are Stronger Than Censorship θα αγοράσει κάπου 2 χιλιάδες βιβλία τον μήνα στους κατά τόπους οργανισμούς ανάγνωσης. Το πρόγραμμα θα τρέξει για έναν χρόνο και θα επιδιώξει να δημοσιεύει εβδομαδιαίες λίστες αγορών με τους πιο πρόσφατα απαγορευμένους τίτλους βιβλίων για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες. Έτσι όλοι θα γνωρίζουν και θα μπορούν να αγοράζουν βιβλία που σημαδεύονται από τη λογοκρισία.

    Η μάχη ενάντια στη λογοκρισία είναι συνολική και θα δοθεί σε πολλά επίπεδα. Η σκέψη ότι μπορούμε να απαγορεύουμε βιβλία που υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα είναι νοσηρή και έχει υπερασπιστές ανθρώπους ακόμα και σε σχολεία, που διδάσκουν παιδιά.

    Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί παντού. Γιατί οι ιδέες είναι πιο δυνατές από τη λογοκρισία.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular